Ria's Recepten

 

 

Ria`s Salade © Lekker op een bruine-boterham/ of italiaansbrood!


Benodigdheden:
Italiaans of Bruinbrood (Zelf gebakken mmm), of Italiaanse bollen,
3. bladeren chinesekool(in fijne reepjes gesneden),
±6.steeltjes verse bieslook (fijne stukjes gesneden,±1/2 cm,)
3.eieren waarvan je 3 flensjes bakt,
3.tomaten in plakjes,
1.zakje italiaanse Parrano kaas (geraspte),
3. eetl.Yofresh (calvé),
1. thl.Sambal Oelek (Asia),
1. thl.suiker,
1. mespunt zout,
1.scheutje olijfolie,
(gedroogde kruiden).
1/2thl.peterselie,
1/2thl.tijm,
1/2thl.marjolein,
1/2thl.basilicum,
Meng de gewassen chineese kool-sla.
bieslook,gedroogde kruiden ,olijfolie,Yofresh,

suiker,zout,sambal,oelek,door elkaar,

----------

Besmeer 1 boterham of halve bol met halvarine,

daarop de helft van `t ei-flensje,
2 eetl.salade erop doen,
2 plakjes tomaat daarop
strooi er wat parrano kaas over,
bedekken met een boterham of een halve italiaanse bol.
En smullen maar van Ria`s.. heerlijke recept!!

 

Wat ik vandaag kookte was Heerlijk!!!25-11-2009

 

'n Eenpans gerecht... in een hapjespan, voor 2/3 pers.

© Rijst met Savooie/of Groenekool

 

Mijn eigen!!! recept is Gezond en!!'n ideetje voor jou??

Benodigdheden: en Voorbereiding,
Hapjespan.
Klontje roomboter 2-3 cm bij 1 cm. (Ik heb altijd ongezouten roomboter Campina)
2 doorregen speklapjes. (in reepjes snijden van1cm),...
(ik koop altijd een groot pak en vriest het in per twee plakken)
2 uien. (fijn snijden)
2 rode pepers. (pitjes eruit en fijn snijden)
beetje zout.
Kerrie (half afgestr.theel)
125 gram zilvervliesrijst.
Bieslook. (6 steeltjes knippen in 1cm)
1Halve savooie/groenekool, (in reepjes snijden 5mm
wassen uitlekken vergiet)
(de rest voor de andere dag koken of hetzelfde recept maken hihi lekker!!!!)

Bereiden:
Klontje roomboter smelten in de hapjespan.
de spekreepjes roerbakken tot ze lichtbruin zijn,
die eruit scheppen in 'n schaaltje,(het vet in de hapjespan houden)
dan de uien, en pepers roerbakken.± 3/4min,
De kerrie + het zout erdoor roeren 1 min.
Dan de reepjes savooiekool erdoor scheppen en roerbakken tot die goed geslonken,± 4min.
dan alles uit de midden naar de zijkant van de pan schuiven.(kuil in de midden)
Midden in de pan(kuil) de zilvervliesrijst,
op de rijst heet water gieten ± 500 ml. zodat de rijst goed nat staat!!!
Glazen deksel erop (gas of stel)op laagste stand zetten als het weer goed kookt,
zachtjes laten smorrelen±15 min. (kooktijd van het pak aanhouden)
Wel in de gaten houden dat de rijst niet droog kookt
dan een klein scheutje water erbij doen!
(Deksel niet te veel oplichten)
Als de rijst gaar is dan de rest van het water laten verdampen (deksel eraf)
Dan de gebakken Spekjes ,Bieslook erbij, doorscheppen en....
Smullen maar..
een lekker biertje erbij... of wijntje!!Of sprankel water.

03-12-2009

 

Rode kool stamppot

©Stamppot- Hachee Rode kool

 

Stamppot- Hachee Rode kool. 4 personen,
600 gr. Ui,
600 gr. Speklappen,
75. gr. boter(roomboter campina ongezouten),
olijfolie,
1.laurier blaadje,
4. kruidnagels of beetje gemalen kruidnagel,
versgemalen peper en zout,
900 gr. Aardappels.
600gr Rode kool*
Braadpan,of hapjespan met dikke bodem.

Bereiden Hachee:
Maak de uien schoon wassen en snijd ze in dunne ringen±2mm,
haal ze los van elkaar.(In schaaltje klaarzetten!)
De speklappen....in reepjes snijden,(In schaaltje klaarzetten!)
Verwarm de boter in een braadpan
als deze bruin begint te kleuren voeg dan
Een beetje olie toevoegen zodat de temperatuur iets lager
wordt en boter niet te snel verbrandt.
Bak hier de uien goudbruin in,blijf regelmatig roeren.
Schep de uien uit de pan. Voeg nog wat boter of olie toe en bak
hierin de reepjes speklappen tot dat ze goud bruin zijn,voeg dan
de gebakken uien weer toe samen met 2dl. water
(of vervang door bier of wijn),
het laurierblaadje en de kruidnagels,
Strooi er naar smaak zout en vergemalen peper bij.
Deksel erop en stoof het in 15 min gaar.

*Rode kool:maak de rode kool schoon door de buitenste bladeren te verwijderen,
Snijd de kool doormidden,verwijder de stronk
en snijd de kool in lange dunne repen.
Breng ± 300 ml water met zout,
6 kruidnagels, ½ dl azijn en de rode kool aan de kook!
kook de kool op een laag vuur onder af en toe omschudden in ± 30/40 min.(proeven gaar?)afgieten.

Aardappels koken:als het water kookt..nog 20 min.zachtjes doorkoken! (prikken gaar?)
Afgieten,droog stomen zonder deksel
omschudden alleen de aardappels fijn stampen.
De rode kool hachee,aardappels door elkaar scheppen.
Eet smakelijk..Mms

10-01-2010

 

Kapucijners of bruinebonen

Kapucijners(Chili con carne)

voor 4 pers. (of voor 2 pers. twee dagen)500 gr bruine bonenof kapucijners (of 1 pot kapucijners kant en klaar)

300 gr rundergehakt
4 tomaten
2 flinke ui
1 paprika
boter
(1zakje chili con carne kruiden)
*of zelf kruiden mengsel.
*paprikapoeder
*chilipoeder
*zout

Bereiding.
Was de bruine bonen en zet ze een dag van tevoren,
in de week in zoveel water dat zij juist onderstaan.
Voeg de volgende dag 2 eetlepels zout toe en kook ze
in ongeveer een uur in het weekwater gaar.
Giet het resterende water af.
Pel de tomaten.
Snipper de ui en paprika.
Snijd de tomaten in stukjes.
Smoor de uisnippers met een beetje paprikapoeder in een paar
eetlepels boter,
voeg vervolgens de paprika toe en roer het gehakt erdoor.
Zodra het gehakt gaat kleuren,
voeg dan de stukjes tomaat toe.
Giet er een (±halve) liter water bij,
breng het geheel aan de kook en blijf roeren tot je een dikke saus hebt.
Voeg dan de bruine bonen toe en breng het geheel op temparatuur.
Je kunt de Chili con carne zo pittig maken als je wilt met chilipoeder.
Chili con carne mag niet op soep lijken.!!!!

TIP:Heerlijk!!! Voor een frisse smaak kun je er ook stukjes ananas
doorheen scheppen doe ik altijd !!!.
eet smakelijk XXMms

 

 

Hey luitjes...
 Recept van mijzelf 
 

2 Varkenslapjes

3 kleine uien
1 Wint.wortel
1 grote Appel
3a4dessert lepel  Cranberry compote (original)
Mosterd 2 theelepel.
Zout en peper
 
Serveren met Doperwten .
 
Lapjes dicht schroeien/braden,
Zout en peper erop
Op elk lapje een Thl. Mosterd smeren.
Uien in vieren snijden,
Winterwortel in 4en  snijden.daarna in blokjes snijden,
Appel in 8 stukken snijden,
Dit alles toevoegen tussen de lapjes.
Nog wat bak en braat toevoegen
En daarna circa 3a4 dessert lepels cranberry  compote toevoegen.
Dit Alles tussen de varkenslapjes doorheen mengen!
 
Zachtjes laten sudderen deksel erop.
 
Circa alles met elkaar..bereiding 45 min. 
Serveren met de doperwten . Zo eten wij het!!
 
Zo je wilt  met Geb.aardappels, of Rijst!
 
Met een glas (Chardonnay) witte Wijn.
 
Eet smakelijk!! Lekker lekker!
 
Het was heerlijk zei Jan....
 
Nog een lekker toetje..
Griekse Yoghurt,
donkerbruine bastertsuiker erdoor roeren.
of honing er door!
beetje Advocaat..slagroom en wat vruchtjes,
mmm mmm
 
 
 
 

 

Heerlijke koekjes bakken...
"Friezinnetjes"
Benodigdheden.
Deeg:250g bloem
3g(3afgestreken theelepels) Dr. Oetker Bakpoeder ,Backin"
100g suiker
150 gram boter.
1 zakje vanille-suiker Dr.Oetker.
1mespuntje zout
1/2 flesje Rum Aroma*) Dr.Oetker.
1 eetlepel water.
Om te bestrooien:wat grove suiker.
*) Ook zonder Rum Aroma zijn deze koekjes zeer smakelijk.
Alle samen verwerken in een kom(beginnen kuiltje in de midden).....

tot er een stevige bal ontstaat,
Hiervan maak je 3 deegrollen ter dikte van ca. 3 cm .
rol deze door wat grove suiker en zet ze op een

koele plaats tot het deeg hard geworden is.
daar snij je dan rechte schijfjes ter dikte van bijna 1/2,cm
drukt deze met der snijvlakken in de suiker en leg ze daarna,
op een niet ingevet bakblik . Men laat de schijfjes lichtbruin bakken,
het bakblik in het midden van de oven schuiven.
oven voorverwarmen 10min,
Baktijd: bakken ca.10min.( hete oven) 03-B3
Gasoven voorverwarmen 5Min. grote vlam
bakken ca.10min. 2/3 deel van de vlam.
Groet Ria's.